Noua Skoda Octavia ofera un nivel de spatiu regasit doar la clasele superioare. In comparatie cu modelul precedent, Octavia a crescut semnificativ in ceea ce priveste lungimea si latimea. Noul model este cu 90 mm mai lung si cu 45 mm mai lat decat cea de-a doua generatie Octavia. In acelasi timp, ampatamentul a crescut cu 108 mm, ceea ce reprezinta un beneficiu mai ales pentru interior si spatiul oferit de locurile din spate.

Un nou design pentru Skoda Octavia III

Partea frontala a masinii exprima siguranta si incredere, gratie accentuarii liniilor orizontale si a noii pozitii a logoului Skoda. Aspectul lateral al noii Skoda Octavia a devenit semnificativ mai dinamic in comparatie cu generatia precedenta. Aceasta se datoreaza atat ampatamentului lung, cat si consolei fata mai scurte si montantului C retras mult spre spate.

Inginerii Skoda au dezvoltat o multime de sisteme de siguranta pentru noua Octavia, inclusiv Front Assistant/functia de franare de urgenta (din luna mai 2013), Lane Assistant, care mentine Octavia pe traiectoria aleasa, sistemul de franare automata Multicollision-Braking/actionarea automata a franelor in cazul unui accident, Crew Protect Assistant/pregatirea autovehiculului in eventualitatea unui accident sau Driver Activity Assistant / detectarea nivelului de oboseala a soferului.

Un sasiu precis, ampatamentul lung si o structura rigida si usoara a caroseriei sunt combinate pentru a asigura manevrabilitate si stabilitate pentru cel mai recent model al marcii Skoda. In eventualitatea unui accident, un pachet cuprinzator de elemente de siguranta pasiva ofera protectie optima pentru sofer si pasageri. In materie de siguranta pasiva, cele noua airbag-uri si centurile de siguranta in trei puncte protejeaza ocupantii autovehiculului. Airbag-ul pentru genunchi (standard in tarile UE) si airbag-urile laterale spate sunt disponibile pentru prima data la Skoda Octavia.

Cu noul model Skoda Octavia, cifrele de consum si emisii ale modelului scad cu pana la 23% fata de modelul anterior.

Versiunea GreenLine a noii Skoda Octavia (1.6 TDI/81 kW) are emisii de CO2 de 89 g/km si consuma doar 3,4 litri de motorina pentru 100 de km parcursi.

In total, sunt oferite patru propulsoare pe benzina, toate dispunand de tehnologie TSI de ultima ora si patru TDI-uri moderne, cu common-rail. O versiune de propulsor alimentat cu gaze naturale este planificata pentru mai tarziu. Cu exceptia propulsoarelor de intrare in gama, atat pe benzina, cat si diesel, toate motoarele sunt disponibile acum intr-o versiune Green tec cu sistem start-stop si functie de recuperare a energiei.

Gama se extinde pana la versiunea de varf, 1.8 TSI de 132 kW. Sunt disponibile transmisii moderne, manuale si automate DSG, cu versiuni cu tractiune integrala aflate in pregatire. Varianta sportiva Skoda Octavia RS este, de asemenea, in pregatire.

Disponibil pentru prima data la un automobil Skoda este Adaptive Cruise Assistant, care mentine in mod automat o distanta prestabilita fata de masina din fata. Noul Intelligent Light Assistant va comuta in mod automat la luminile de drum si inapoi la cele de intalnire, crescand astfel confortul si siguranta in trafic. Sistemul Automatic Parking Assistant face ca modelul Octavia sa intre si sa iasa mai usor din locurile de parcare. De asemenea, disponibila in premiera intr-un automobil Skoda va fi in viitor si functia de recunoastere a semnelor de circulatie, ca parte integranta a pachetului „Traveller Assistant”.

Functia de selectie a modului de condus permite soferilor sa selecteze anumite caracteristici de conducere a autovehiculului prin apasarea unui buton. O alta premiera o reprezinta trapa panoramica cu functii de glisare si rabatare: un plafon panoramic transparent, care ridica nivelul de confort si starea de bine la bordul modelului Octavia. Noua Octavia este, de asemenea, disponibila cu KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System), sistemul automat de actionare a inchiderii si de pornire a motorului.

Noua Skoda Octavia impresioneaza printr-o noua generatie de sisteme audio si de navigatie. Ecrane tactile cu senzori de proximitate si functii de glisare vor fi disponibile la sistemele de top. Sistemul de sonorizare este Canton.

In functie de versiunea de dotare, urmatoarele elemente sunt disponibile in echiparea standard sau optionala. Aici sunt incluse elementele cargo pliabile pentru portbagaj, care permit ancorarea sigura de podea a obiectelor transportate. Un covoras cu doua fete in portbagaj apare pentru prima data intr-o Skoda Octavia. O racleta este pozitionata in interiorul clapetei rezervorului de combustibil.

Un suport pentru vesta reflectorizanta este pozitionat sub scaunul soferului si un recipient pentru resturi in panoul usii. Un suport multimedia ofera spatiu pentru un iPod, un telefon mobil sau un dispozitiv asemanator. Un compartiment mare pentru ochelari, pozitionat deasupra capului este doar unul dintre numeroasele spatii de depozitare, suporturi si carlige.

Skoda opereaza in trei locatii din Republica Ceha; produce in China, Rusia, Slovacia si India. Compania are la nivel mondial peste 25.000 de angajati si activeaza in peste 100 de piete.

Date tehnice Skoda Octavia III

Dimensiuni L x l x h: 4.659 x 1.814 x 1.461 mm
Ampatament: 2680 mm
Ecartament fata/spate: 1549/1520
Garda la sol: 140 mm
Masa proprie: 1225-1350 kg
Capacitate portbagaj: 590-1580 litri
Capacitate rezervor (litri): 50