Un tribunal din Franta a oprit programul de restructurare a Peugeot Citroen

Un tribunal din Franta a suspendat temporar un plan de restructurare a producatorului auto PSA Peugeot Citroen, care include si desfiintarea a 8.000 de locuri de munca, in urma cererii unui sindicat de la compania Faurecia, controlata de grup, potrivit AFP.

Sindicatul a invocat in instanta ca Peugeot, al doilea mare producator auto din Europa, nu si-a indeplinit in totalitate obligatiile de a informa reprezentantii angajatilor referitor la impactul programului de restructurare, informeaza Mediafax.

Peugeot si-a respectat obligatiile privind consultarea propriilor angajatilor, insa Faurecia trebuie, de asemenea, sa discute cu salariatii posibilul impact al restructuraii derulate la cel mai mare client al companiei, potrivit Bloomberg.

Grupul francez PSA Peugeot Citroen intentioneaza sa desfiinteze la operatiunile din Franta 11.200 de locuri de munca, 17% din total, in urmatorii doi ani. Compania inchide o fabrica in apropiere de Paris, vinde active si consolideaza o alianta strategica cu General Motors. Faurecia, la care Peugeot detine 57% din actiuni, intentioneaza sa desfiinteze circa 3.000 de locuri de munca pe piata de origine, 7,5% din total, pana la sfarsitul acestui an.

Actiunile Peugeot au scazut cu pana la 3% in urma anuntului deciziei tribunalului. Cotatia a scazut cu 50% anul trecut, iar valoarea de piata a grupului a ajuns la 2,21 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri