Mazda va deschide o fabrica de transmisii in Thailanda

Mazda va construi o fabrica in Thailanda pentru productia de transmisii cu o capacitate anuala de aproximativ 400.000 de unitati.

Uzina, care reprezinta o investitie de 26 de miliarde de yeni (aproximativ 210 milioane euro), va fi construita in provincia Chonburi din Thailanda.

Mazda a decis sa deschida aceasta fabrica in urma cererii in crestere pentru modelele echipate cu tehnologiile SKYACTIV si pentru a-si consolida productia la nivel global. Operatiunile la noua fabrica vor incepe in 2015.

Noua uzina de transmisii va fi pozitionata in apropierea unei alte fabrici, AutoAlliance Co. Ltd. (AAT), unde Mazda este partenera, si va furniza cutii de viteze automate pentru modelele SKYACTIV produse la AAT, precum si pentru alte fabrici Mazda.

“Mazda creeaza noi spatii de productie la nivel global pentru a atinge obiectivul de 1,7 milioane de unitati produse anual pana in exercitiul fiscal care se va incheia in martie 2016. Fabrica Hofu va ramane principala locatie unde se vor produce transmisii, dar am decis sa cream o a doua uzina importanta pentru fabricarea sistemelor de transmisie in provincia Chonburi din Thailanda”, a declarat Takashi Yamanouchi, presedintele Consiliului de Administratie si CEO Mazda.

Odata cu acest anunt, Mazda va crea in Thailanda o noua companie afiliata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri