Goodyear va concedia 39% din angajatii din Franta

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producator american de anvelope auto, va inchide principala unitate de productie din Franta si va concedia 1.173 de angajati din tara, aproape jumatate din personalul total, din cauza disputelor cu sindicatele si scaderii cererii din Europa.

Fabrica de la Amiens, in nordul Frantei, va fi inchisa, iar 1.173 de angajati vor fi trimisi in somaj, potrivit unui comunicat al companiei, scrie Mediafax.

Goodyear are aproximativ 3.000 de angajati in Franta, a declarat pentru Bloomberg un reprezentant al companiei, astfel ca numarul disponibilizatilor reprezinta 39% din total.

Data la care va fi inchisa fabrica nu a fost stabilita, a precizat oficialul Goodyear.

"Suntem profund dezamagiti ca negocierile din ultimii 5 ani nu au condus la un compromis cu reprezentantii angajatilor. Anuntul de astazi este singura optiune care ne-a mai ramas", a declarat directorul diviziei franceze a Goodyear, Henry Dumortier, intr-un comunicat transmis joi de companie.

Criza economica din Europa a afectat sever piata auto, vanzarile de automobile si autocamioane fiind aproape de cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Fabrica de la Amiens a generat anul trecut pierderi de 61 milioane euro, a precizat Goodyear.

Goodyear mai detine in Franta o fabrica mai mica de cauciucuri, la Montlucon, o baza de testare a anvelopelor la Mireval si o unitate de recauciucare la Riom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri