O noua tendinta: mini SUV-urile castiga cota de piata

Chevrolet prevede o crestere a cotei de piata a SUV-urilor de dimensiuni reduse cu aproximativ 50 de procente pana in 2018 si se pregateste sa lanseze modelul Trax.

Modelul Trax, cu lungimea de 4,25 metri si latimea de 1,77 metri, va fi disponibil la dealerii Chevrolet din Romania in luna septembrie.

Vanzarile din cadrul acestui segment au contrazis tendinta de scadere a industriei auto in Europa, crescand de la 130.214 de autovehicule in 2008, ceea ce reprezinta o cota de piata de 0,7%, la putin sub 264.000 in 2012, sau o cota de piata de aproape 2%.

„Modelul Trax permite marcii Chevrolet sa patrunda pe segmentul in crestere al SUV-urilor de dimensiuni mici si ofera flexibilitatea, consumul redus de carburant si manevrabilitatea pe care si le doresc aventurierii oraselor”, a declarat Susan Docherty, presedinte si director general al Chevrolet Europe.

Trax vine cu trei sisteme de propulsie: un motor pe benzina de 1,4 l, cu supraalimentare, ce dezvolta o putere de 140 cp, un motor pe benzina de 1,6 l cu putere de 115 cp si un motor turbo diesel de 1,7 l de 130 cp.

Tractiunea integrala este disponibila pentru modelele Trax echipate cu motorul turbo pe benzina de 1,4 l si cel diesel, de 1,7 l.

Primul SUV Chevrolet, Suburban, a fost lansat in 1935.

Chevrolet Captiva este fratele mai mare al modelului Trax si doar unul dintre SUV-urile produse de Chevrolet. Gama din S.U.A include modelele Avalanche, Colorado, Equinox, Silverado, Suburban, Tahoe si Traverse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri