Fiat vrea sa construiasca noul model 500 numai in Polonia

Fiat intentioneaza sa concentreze productia globala a viitoarei generatii a autoturismului 500 in Polonia si sa opreasca fabricarea versiunii pentru pietele nord-americane la fabrica Chrysler din Mexic pana in 2015, au declarat surse apropiate situatiei pentru Automotive News Europe.

Decizia va da de lucru fabricii Fiat din Polonia, care a avut probleme de cand compania a transferat productia modelului mini Panda in Italia, scrie Mediafax.

Noua versiune a Fiat 500 va fi lansata in 2015 si va fi comercializata la nivel mondial, au spus sursele.

Purtatorii de cuvant ai Fiat si Chrysler au refuzat sa comenteze.

Desi arata aproape identic, actualele versiuni Fiat 500 pentru Europa si America de Nord sunt foarte diferite din punct de vedere structural.

Construirea unei versiuni globale unice a Fiat 500, la o singura fabrica, va permite Fiat sa evite costuri duble legate de componente si echipamente, asa cum se intampla in prezent.

Fiat a investit 300 de milioane de euro pentru lansarea versiunii europene a modelului 500. Chrysler, care construieste versiunea nord-americana a Fiat 500, a investit 550 milioane de dolari pentru cresterea capacitatii de productie cu 120.000 de unitati pe an la fabrica Toluca, din Mexic.

Fabricarea viitorului 500 in Polonia va creste utilizarea capacitatii la uzina din Tychy, si va elibera capacitate de productie la Toluca pentru produsele de baza ale Chrysler, a declarat Massimo Vecchio, analist financiar la Mediobanca Securities in Milano.

Fabrica din Tychy este afectata de scaderea din ultimii cinci ani a vanzarilor de automobile in Europa si de pierderea productiei de masini Fiat Panda, cel mai bine vandut model mini pe piata europeana din 2004.

La inceputul anului 2011 Fiat a decis sa transfere productia celei de-a treia generatii de Panda la fabrica din Pomigliano d'Arco, sudul Italiei, pentru a proteja locurile de munca din tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri