Constructorul auto francez PSA Peugeot Citroen a anuntat o pierdere istorica de 5 miliarde de euro pentru anul trecut, rezultatul slab fiind datorat dependentei grupului de piata auto din Europa, potrivit AFP.

Rezultatul a fost puternic influentat de impactul negativ al deprecierii activelor cu 4,7 miliarde de euro, date anuntate de grup saptamana trecuta. Producatorul a inregistrat, insa, si o pierdere operationala ridicata, de 576 milioane de euro, precum si un declin de 5,2% al veniturilor, la 55,4 miliarde de euro, potrivit Mediafax.

In 2011, Peugeot a avut un profit net de 588 de milioane de euro.

"Aceste rezultate reflecta o deteriorare a climatului in sctorul auto din Europa", a declarat directorul general, Philippe Varin.

Guvernul francez a intervenit anul trecut pentru a salva divizia bancara a Peugeot cu garantii pentru noi emisiuni de obligatiuni. Masura a fost luata cu intentia de a descuraja agentia de rating Moody's de la retrogradarea la "junk" a bancii Peugeot, situatie in care grupul ar fi avut dificultati in a asigura finantare pentru clienti.

Piata auto europeana, aproape la minimul ultimelor douai decenii, urmeaza sa scada pentru al saselea an consecutiv. Peugeot a inregistrat anul trecut 62% din vanzari in Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Grupul Peugeot-Citroen a cumparat Opel
Setari Cookie-uri