"Anul trecut obiectivul nostru a fost sa ne mentinem cifrele la nivelul lui 2011, cand am inregistrat o crestere importanta. Daca am reusit sa evitam diminuarea vanzarilor in cel mai dificil an de la debutul crizei, atunci pentru 2013 ne-am propus sa realizam o cifra de afaceri de 82 de milioane de euro. Contrar tendintei generale de reducere a cheltuielilor, am decis sa nu sistam programele de investitii, considerand ca acestea sunt garantul evolutiei unei companii pe termen lung", a declarat Mircea Cirt, directorul general al ATP Exodus, citat de Mediafax.

Grupul a investit 2,5 milioane euro anul trecut in deschiderea primului sau centru auto din Oradea pentru marcile Mercedez Benz si Mazda. O alta investitie majora, de 1,2 milioane euro, a vizat Elka Trans Logistik, companie membra a grupului, care detine o flota de 220 de masini ce pot fi externalizate catre terti pentru inchirieri, transport de marfa, servicii de recuperare si tractare.

Totodata, grupul a alocat anul trecut un milion de euro pentru dezvoltarea retelei de distributie a pieselor in Ungaria, Serbia si Bulgaria.

"In contextul in care activitatea de baza a ATP Exodus vizeaza vanzarea de piese si accesorii auto, divizia auto a grupului a vandut in 2012 aproximativ 500 de unitati, iar pentru anul in curs si-a stabilit o tinta de 600 de unitati", se spune in comunicat.

Citeste si:

Grupul are 32 de sucursale la nivel national si alte zece externe, in Bulgaria, Serbia si Ungaria, si o echipa de 750 de angajati.

Din componenta grupului fac parte firmele ATP Exodus (distributie de piese pentru autovehicule comerciale), ATP Exodus & CO (Mercedes-Benz si Mazda), ATP Exodus & AM (Opel), TTS (MAN, Bosch, ZF Service) si firma Elka Trans Logistic, care gestioneaza transportul international de marfuri si flota intregului grup.

ATP Exodus este detinut, in cote egale, de Mircea si Adriana Cirt.