Honda Trading Romania lanseaza noul Civic cu motor diesel de 1,6 litri 120 CP, model care va ajuta marca sa atinga o cota de piata de 1% in 2013.
Honda Civic 1.6 diesel este disponibil din luna martie in reteaua de dealeri Honda, in patru tipuri de echipare: S, Confort, Sport sau Lifestyle, la un pret de pornire de 18.580 euro cu TVA.

Pentru 2013 Honda Trading Romania estimeaza o pondere de 50% pentru noua motorizare diesel 1.6 i-DTEC, in totalul vanzarilor Honda Civic 5D.

Motorul de 1.6 litri i-DTEC inglobeaza noua tehnologie Earth Dreams si este construit in Marea Britanie, exclusiv pentru piata din Europa. Tehnologia Earth Dreams, care debuteaza in Europa pe noul Honda Civic 5D, va fi aplicata in viitor pe toate automobilele Honda.

“Prin lansarea noului model, tintim o cota de piata de 1% in 2013 in Romania. Noul Civic 1.6 Diesel completeaza gama Civic intr-un moment foarte bun pentru activitatea noastra in Romania”, a precizat Alexandru Gusetoaia, sales & after sales manager Honda Trading Romania.

Civic Diesel este echipat cu cea de-a patra generatie de turbocompresoare Garrett si cu sisteme eficiente de admisie si de injectie a carburantului prin care este redus nivelul de emisii si cel de combustibil, obtinandu-se o valoare mixta de 3.6 litri/100 km.

O alta noutate este sistemul de transmisie manuala in 6 trepte, care ajuta motorul sa produca un cuplu maxim de 300 Nm.

Asemenea celorlalte modele Civic din gama si Civic 1.6 Diesel este echipat cu tehnologii care protejeaza mediul: sistemul ECO Assist (optimizeaza consumul de combustibil prin reducerea diferentelor de consum cauzate de stilurile diferite de condus), butonul ECON (activeaza o harta de acceleratie ce asigura o crestere usoara a cuplului atunci cand acceleratia este apasata, pentru a obtine o deplasare mai relaxata si o mai buna economie a combustibilului) sau sistemul Idle Stop (reduce consumul total de combustibil si reduce nivelul de emisii CO2).

Modelul Civic a fost lansat in 1972 si a fost primul autovehicul din lume care a indeplinit prevederile US Clean Air Act, situandu-se pe cea mai inalta pozitie, timp de patru ani la rand, in ceea ce priveste consumul de combustibil. Civic a evoluat, pana in 2012, in opt generatii, care au fost imbunatatite constant.

Modelul Honda Civic 5 usi a fost desemnata cea mai sigura masina din Europa, in conformitate cu testarile de impact efectuate de Euro NCAP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri