Toyota lanseaza in Romania noua generatie Auris, cu patru motorizari si o varianta hibrida, la un pret de pornire de 14.500 euro cu TVA.
Motorizarile pe benzina sunt 1,33 litri 99 CP, 1,6 litri 132 CP, iar cele diesel sunt 1,4 litri 90 CP, 2,0 litri 124 CP. Cel mai scump model costa 22.400 euro cu TVA.

Noua generatie propune si varianta Auris Hibrid, capabila sa functioneze atat independent, cat si in combinatie cu motorul termic. Sistemul de propulsie Hybrid Synergy Drive (HSD) de 1.8l VVT-i pe benzina si motor electric genereaza o putere maxima de 136 CP, asigura o accelerare de la 0 la 100 km/h in 10,9 secunde si o viteza maxima de 180 km/h.

Modelul hibrid poate fi recunoscut datorita elementelor decorative: sigla Toyota de culoare albastra prezenta pe grila superioara, sigla Hybrid Synergy Drive si jantele de aliaj 17”(disponibile pe nivelul de echipare Sol).
Toyota Auris are 5 usi, o lungime de 4,27 metri (cu 3 centimetri mai mult fata de modelul actual), un ampatament nemodificat (2,6 metri) si o inaltime de 1,46 metri (cu 5,5 centimetri mai putin decat actuala versiune).

Noua generatie Auris vine in Romania cu trei niveluri de echipare: Terra, Luna si Sol. Varianta standard de echipare dispune de aer conditionat Single cu reglare automata, scaun sofer&pasageri incalzite, scaun sofer cu suport lombar reglabil electric, Radio CD&MP3 cu 4 boxe, geamuri electrice fata, iar la exterior beneficiaza de oglinzi exterioare reglabile electric, lumini de drum permanente cu tehnologia LED, faruri cu functie follow me home.

In ceea ce priveste siguranta, noul model vine cu airbag-uri SRS. De asemenea, varianta Terra include sistemele de anti-blocare a rotilor la franare (ABS) cu sistem de distributie electronica a fortei de franare (EBD), de asistenta la franare (BA), de control al stabilitatii vehiculului (VSC), de control al tractiunii (TRC), de asistenta la pornirea in rampa (HAC) si functie de semnalizare a franarii de urgenta.

Fata de echiparea standard, Luna beneficiaza in plus de sistem multimedia Toyota Touch cu sistem inteligent de acces si control al functiilor on-board, cu ecran tactil 6.1” color, camera video marsarier, Bluetooth, volan imbracat in piele, proiectoarea pentru ceata cu ornament cromat, insertii cromate grila superioara, ornament cromat placute inmatriculare fata si spate, geamuri electrice fata si spate.

Varianta de echipare de top, Sol, vine in plus fata de varianta Luna cu oglinzi exterioare pliabile electric, jante aliaj 16”, tapiterie mixta piele si stofa, ornamente piele pe plansa de bord, sistem asistenta la parcare (SIPA), sistem inteligent de acces si start, oglinda interioara electrocromatica si sistem cruise control. Auris Hibrid va fi comercializat in doua niveluri de echipare: Luna si Sol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri