Modelul Ford B-Max, fabricat la Craiova, a inregistrat in ianuarie cea ma buna luna de vanzari in Romania, cu 32 de unitati livrate, fiind pe locul 3 intre modelele marcii, iar pe termen lung se preconizeaza ca va depasi Fiesta, a declarat Zoltan Brassai, seful Ford Romania.

“Pe termen lung, vanzarile B-Max ar trebui sa fie la un nivel similar cu cele ale modelului Fiesta. In 5 ani, vom vinde in Romania mai multe unitati B-Max decat Fiesta. In ianuarie, Ford B-Max a fost pe locul 3 la vanzari in Romania, dupa Focus si Fiesta”, a spus Brassai, la evenimentul de lansare al modelului Fiesta facelift.

Anul trecut vanzarile Fiesta in Romania au fost de 1.870 de unitati.

Ford a inregistrat o cota de piata de 8,5% in 2012, peste asteptari, iar pentru anul acesta estimarile sunt de o cota de piata de 7,5%. In 2011, Ford detinea 6,2% din piata romaneasca de masini noi.

Brassai estimeaza piata auto in 2013 la 85.000 de vehicule, din care 69.000 autoturisme si 16.000 masini comerciale. Vanzarile ar trebui sa fie sustinute de flote in proportie de 65%.

In aprilie, Ford va demara la fabrica de la Craiova productia motorului de 1,5 litri benzina.

Ford va mai lansa anul acesta pe piata din Romania, noul Transit, iar in ianuarie 2014, crossover-ul Ford EcoSport, a carei productie incepe in septembrie – octombrie.

Marca Ford are in Romania 38 de showroom-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
România, fabrică de SUV-uri: Peste 80% din producție este din acest segment
Setari Cookie-uri