"In cadrul sedintei finale de negociere, partile au convenit cresteri salariale, care vor fi acordate din luna mai si care pentru perimetrul platformei reprezinta o crestere a masei salariale cu 6%, scrie Mediafax.

In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2012, in valoare de 1.680 lei brut, care va fi acordata, de asemenea, in luna mai 2013", se spune intr-un comunicat transmis de Dacia.

Negocierile au inceput in data de 20 februarie, pana in prezent avand loc mai multe sedinte.

Reprezentantii constructorului auto au anuntat la 8 aprilie ca solicitarea sindicatului Dacia echivaleaza cu o majorare a veniturilor de circa 40% si este "complet nerealista", punand in pericol competitivitatea companiei si locurile de munca.

Conducerea Dacia a propus atunci sindicatului ca noul Contract Colectiv de Munca pentru acest an sa prevada cresteri generale de 90 lei pentru operatori si personalul tehnic, economic, stiintific si administrativ (TESA) nivelurile 5-7, din ianuarie 2013, urmand ca din luna mai sa existe o majore de 85 lei pentru operatori, o crestere individuala de 4% pentru TESA nivelurile 5-7 si de 6% pentru TESA nivelurile 8-10.

Citeste si:

Totodata, managementul a propus o prima de rezultat de 900 lei pentru anul trecut, potrivit unui comunicat transmis de companie.

O parte a angajatilor uzinei Dacia din Mioveni au oprit activitatea pe 20 si 21 martie, nemultumiti ca nu a fost semnat contractul colectiv de munca si ca revendicarile salariale cerute de ei nu au fost incluse in document.

Conducerea Dacia si reprezentantii sindicatului au convenit la 21 martie sa continue negocierile pentru contractul colectiv de munca doar in conditiile reluarii lucrului si revenirii la o desfasurare normala a productiei.

De asemenea, partile au agreat sa continue dialogul doar in cadrul comisiei de negociere.