E tot mai aproape: grupul german care pregateste o fabrica in Romania

Grupul german Daimler ar putea deschide, la Arad, o fabrica de componente pentru motoare, a anuntat Manfred Engelmann, presedintele asociatiei economice germano-romane, potrivit newsar.ro, care citeaza Radio Romania Actualitati.

Fabrica de la Arad ar fi cea de a doua investitie a nemtilor de la Daimler in Romania. In prezent, grupul detine o fabrica la Cugir, care produce cutii de viteza.

„Au fost aici (n.r. – la Arad) au facut un audit, s-au orientat si au plecat mai departe la Cugir, unde deja fac cutii de viteza pentru A-Klasse“, a declarat Manfred Engelmann. El sustinea recent ca informatiile conform carora un important producator din industria auto germana ar intentiona sa investeasca in Romania "nu sunt simple speculatii", existand interes pentru vestul tarii, cum ar fi Arad.

Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta. El a mai spus ca posibila investitie este una de la zero, respectiv greenfield, aratand ca de aceasta investitie se ocupa ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova.

Va mai amintiti? Daimler a preferat Ungaria ca destinatie pentru o noua fabrica, unde construieste noile generatii Mercedes-Benz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro a intrat pe traseu, în București
Setari Cookie-uri