Grupul Renault investeste 420 de milioane de euro in fabrica din Douai, in nordul Frantei, pentru a pregati productia unor noi modele incepand din 2014, a anuntat constructorul auto, citat de MarketWatch.
Fabrica de la Douai va putea construi caroseriile a cinci vehicule pe o singura linie de productie, scrie Mediafax.

Noile versiuni ale hatchback-urilor Laguna si Megane, precum si MPV-ul Espace, vor fi construite la Douai.

Fabrica modernizata va fi capabila sa produca o gama larga de autovehicule din categoria Executive si va fi mai flexibila, pentru a permite adaptarea productiei la cererea pietei.

Productia de la Douai a scazut in contextul declinului pietei auto din Europa in ultimii ani, dar Renault a afirmat ca nivelul planificat este mai ridicat decat cel actual.

Piata auto din Europa a crescut cu 1,8% in aprilie, fata de aceeasi luna a anului anterior, intrerupand o perioada de 18 luni de declin. Evolutia a fost influentata de factori exceptionali, precum doua zile lucratoare in plus fata de aprilie anului trecut, care indica dificultati in privinta unei recuperari sustenabile.

Cererea pentru autovehicule noi din Europa a scazut la minimul ultimilor 17 ani in 2012, in contextul somajului record si accesului dificil la credite al populatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri