Contractul cu Bechtel privind constructia autostrazii Transilvania ar urma sa fie reziliat in urmatoarele zile, si nu luni, dupa ce vor mai fi stabilite unele detalii, Corpul de Control al premierului urmand in acelasi timp sa verifice derularea contractului de la data incheierii si pana in prezent.

"Rezilierea contractului este o chestiune de zile, mai sunt unele detalii de pus la punct in aceasta perioada", a declarat agentiei Mediafax ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova.

La randul sau, premierul Victor Ponta a precizat ca a decis sa trimita Corpul de Control pentru a verifica acest contract.

Controlul a fost confirmat si de ministrul Sova, care a precizat ca inspectrii vor verifica derularea contractului de la inceput si pana in prezent, deoarece opinia publica doreste sa stie cum au fost cheltuite fondurile.

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, a declarat, joi, ca luni va fi reziliat contractul cu compania americana Bechtel privind constructia autostrazii Transilvania, tot atunci urmand sa fie anuntata si suma pe care o mai are de achitat statul catre constructor.

El a aratat atunci ca sunt discutate ultimele detalii privind rezilierea acordului si ca suma despagubirilor catre Bechtel a fost deja stabilita, urmand sa fie comunicata oficial luni.

Proiectul autostrazii Brasov-Bors, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat in 2003 si inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro incheiat cu Bechtel, care trebuia executat pana cel tarziu in 2012.

Pe fondul disputelor politice initiate de partidele care s-au succedat la guvernare si fara bani alocati de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat intr-un ritm lent, iar pana in prezent au fost executati doar 52 de kilometri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ce nu a reusit Dan Sova sa faca in patru luni de mandat
Setari Cookie-uri