Chrysler respinge o cerere de a rechema in service 3 mil. masini

Producatorul auto Chrysler respinge o cerere a autoritatii SUA pentru siguranta traficului privind rechemarea in service a 2,7 milioane de SUV-uri din cauza unor risuri legate de amplasarea rezervorului de combustibil.

Autoritatea Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi a avertizat ca amplasarea rezervorului la SUV-urile Jeep Grand Cherokee produse in 1993-2004 si la Jeep Liberty din 2002-2007 nu este sigura, scrie Mediafax.

Respingerea unei cereri de rechemare formulate de autoritatea pentru siguanta traficului este un eveniment foarte rar in SUA, noteaza CNN.

O astfel de decizie a organizatiei americane a fost conetstata ultima data in 1996, tot de catre Chrysler. Compania americana a castigat doi ani mai tarziu un proces cu autoritatea de reglementare.

Chrysler, producator auto aflat sub controlul grupului italian Fiat incepand din 2009, a explicat ca amplasarea rezervorului celor doua SUV-uri, in spatele puntii spate, este o practica intalnita la multe alte autovehicule.

Accidentele fatale in care au fost implicate autovehiculele Jeep Grand Cherokee si Jeep Liberty din perioadele respective au avut loc aproape in totalitate la viteze ridicate, situatie in care un alt amplasament al rezervorului nu ar fi contat, potrivit companiei americane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri