Marca sud-coreeana SsangYong are un nou importator in Romania, compania Wallis Automotive Europe care este si reprezentant in Ungaria, dupa ce AutoItalia si New Kopel Car Import au renuntat la ea.
AutoItalia a renuntat la marca SsangYong in 2011 si imediat a fost preluata de New Kopel Car Import, care avea asteptari foarte mari, de 400 de unitati in 2012.

"Construim o noua retea de dealeri in orasele mai mari din tara, Iasi, Bacau, Brasov, Cluj Napoca, Oradea si Timisoara, prin care va fi disponibila intreaga gama a automobilelor de teren Ssangyong. Ne face placere sa ii anuntam pe cei interesati de marca noastra ca primii nostrii parteneri concesionari Ssangyong, Auto Cobalcescu din Bucuresti si Expocar Trade din Constanta, si-au demarat activitatea de comercializare si service a automobilelor Ssangyong in Bucuresti si Constanta", spun oficialii Wallis Automotive Europe.

Expocar Trade din Constanta este dealer al marcilor Opel, Chevrolet, Mazda, Suzuki, iar Auto Cobalcescu din Bucuresti comercializeaza marcile Dacia, Renault, Nissan, Saab, Suzuki.

In anul 2010, marca Ssangyong a fost preluata de un nou proprietar: cel mai mare conglomerat industrial si de servicii din India, grupul Mahindra & Mahindra, avand 144.000 de angajati in 100 de tari din lume, care va asigura baza financiara pentru ofensiva de modele Ssangyong planificata pentru anii urmatori. Astfel, intre 2013 si 2017, Ssangyong va lansa 5 modele complet noi si isi propune dublarea volumului global de vanzari, urmand ca pana in 2017 sa vanda 300.000 de automobile.

In Romania vor fi disponibile toate modelele comercializate in Europa din noua gama de produse Ssangyong.

Noul autoturism de teren compact (SUV) Korando este primul reprezentant al imaginii complet innoite a marcii Ssangyong, fiind opera renumitului stilist italian Giorgetto Giugiaro. Pe langa aceasta, noul Korando constituie un punct de reper in istoria Ssangyong si datorita faptului ca este prima caroserie monococa a marcii, disponibila cu o varianta de motorizare pe benzina si doua pe motorina, cu transmisie manuala sau automata in 6 trepte, respectiv cu tractiune fata sau, desigur, tractiune integrala avansata.

Modelul complet innoit Rexton W, automobilul de teren de mari dimensiuni, este oferit in varianta cu 7 locuri. Caroseria este independenta de sasiu, automobilul este dotat cu tractiune integrala cuplabila si reductor blocabil.

Noul Actyon Sports este un pick-up cu suspensie spate independenta cu 5 brate.

Anul acesta in toamna va fi lansat pe piata monovolumul Rodius.

In Romania au fost comercializate 156 de masini SsangYong in anul 2008, 97 de unitati in 2009 si 9 in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri