Kia Motors Europe a anuntat vanzari in crestere cu 4,1% pentru primele patru luni, la 110.337 de unitati, potrivit Asociatiei Producatorilor Europeni de Automobile.
In aprilie, Kia a comercializat 29.490 de unitati, cu 7,2% mai mult decat in aceeasi perioada din 2012, si a mai temperat tendinta de declin a vanzarilor de automobile noi din zona economica europeana si a statelor din EFTA (Asociatia Europeana a Liberului Schimb), mai mici cu un procent de 7,1% comparativ cu anul trecut.

Cel mai bine vandut model Kia in 2013 in Europa a fost cee'd, cu 31.942 de unitati (exceptand zona EFTA), iar pe locul doi Sportage cu 31.772 de exemplare.

Pe continent, Kia Motors Europe continua tendinta de a performa, in ciuda directiei generale a pietei, de scadere. Vanzarile companiei cresc in continuare pe unele piete unde nivelul general este in scadere, cum ar fi Germania, Franta sau Italia, iar tendinta se pastreaza mai ales acolo unde piata este pe plus, in tari precum Norvegia, Belgia sau Marea Britanie.

Kia are in Europa un cota de piata de 2,7%.

Anul acesta, productia versiunii sportive Kia cee'd a demarat la Zilina. Pe 31 mai, Kia Motors Slovacia a lansat productia versiunii sportive a gamei cee'd, varianta cee'd GT 204 CP.

Noua versiune va fi disponibila atat in varianta cu cinci portiere (cee'd GT) cat si in cea cu trei portiere (pro_cee'd GT).

Ambele variante cee'd GT vin cu o noua versiune a motorizarii Kia de 1,6 litri GDI (injectie directa de benzina), echipata cu turbosuflante cu tehnologie twin-scroll, iar o parte dintre componentele interne au fost reproiectate pentru a fi mai rezistente.

Compania Kia a fost fondata in anul 1944, fiind cel mai vechi producator de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule in noua unitati de productie construite in cinci tari. Compania are peste 47.000 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 42 de miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri