In aprilie, Kia a comercializat 29.490 de unitati, cu 7,2% mai mult decat in aceeasi perioada din 2012, si a mai temperat tendinta de declin a vanzarilor de automobile noi din zona economica europeana si a statelor din EFTA (Asociatia Europeana a Liberului Schimb), mai mici cu un procent de 7,1% comparativ cu anul trecut.

Cel mai bine vandut model Kia in 2013 in Europa a fost cee'd, cu 31.942 de unitati (exceptand zona EFTA), iar pe locul doi Sportage cu 31.772 de exemplare.

Pe continent, Kia Motors Europe continua tendinta de a performa, in ciuda directiei generale a pietei, de scadere. Vanzarile companiei cresc in continuare pe unele piete unde nivelul general este in scadere, cum ar fi Germania, Franta sau Italia, iar tendinta se pastreaza mai ales acolo unde piata este pe plus, in tari precum Norvegia, Belgia sau Marea Britanie.

Kia are in Europa un cota de piata de 2,7%.

Anul acesta, productia versiunii sportive Kia cee'd a demarat la Zilina. Pe 31 mai, Kia Motors Slovacia a lansat productia versiunii sportive a gamei cee'd, varianta cee'd GT 204 CP.

Noua versiune va fi disponibila atat in varianta cu cinci portiere (cee'd GT) cat si in cea cu trei portiere (pro_cee'd GT).

Ambele variante cee'd GT vin cu o noua versiune a motorizarii Kia de 1,6 litri GDI (injectie directa de benzina), echipata cu turbosuflante cu tehnologie twin-scroll, iar o parte dintre componentele interne au fost reproiectate pentru a fi mai rezistente.

Compania Kia a fost fondata in anul 1944, fiind cel mai vechi producator de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule in noua unitati de productie construite in cinci tari. Compania are peste 47.000 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 42 de miliarde dolari.