Muncitorii romani ai fabricii Daimler din Cugir, aflati la perfectionare in Germania, s-au intalnit cu premierul Victor Ponta, spunand ca munca lor este mult mai "linistita si relaxata" decat in tara si ca nu se tem de faptul ca robotii care lucreaza pe linia de asamblare ar putea sa-i inlocuiasca.
Aflat in Germania in vizita oficiala, premierul Victor Ponta a ajuns la Stuttgart, unde s-a intalnit cu membri ai board-ului Daimler si a vizitat fabrica grupului german, discutand inclusiv cu muncitorii romani de la fabrica Cugir, aflati la cursuri de perfectionare, scrie Mediafax.

In prezent, la fabrica din Stuttgart se afla 54 de muncitori romani care urmeaza un curs de specializare de un an. La finalul acestei perioade, o alta serie de muncitori va urma cursuri de specializare, pentru sase luni. Lucratorii sunt selectati in urma unui interviu si a unor probe practice.

Ei au declarat ca traiesc o experienta placuta si ca au multe de invatat, adaugand ca sunt multumiti atat din punct de vedere financiar, cat si in ceea ce priveste conditiile de cazare.

"Aici este o munca mult mai linistita in comparatie cu Romania, un ritm mai relaxat de lucru. Nu am mai vazut asa ceva pana acum, nu am mai lucrat cu roboti, nu am lucrat pe o linie complet automatizata, cu multi senzori care exclud greselile umane", au spus acestia.

Ei au adaugat ca robotii "sunt ok", deoarece ii ajuta foarte mult atunci cand se cere o productie mare, si ca nu se tem ca, in viitor,, acestia ar putea sa-i inlocuiasca.

In luna aprilie, grupul german Daimler a anuntat ca va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes, judetul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, extinde capacitatea de productie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart functioneaza deja la capacitate maxima si nu mai exista spatiu pentru extindere.

Si pentru aceasta investitie angajatii romani vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim, pentru a asigura transferul de experienta din Germania in productie, asigurarea calitatii, intretinere si logistica.

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are 800 de angajati la capacitatile de productie din localitatile Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea in 2011 la Cugir (productie de serie mare, piese si componente), si Sebes (productie de serie mica, prototipuri si dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Productia de la Sebes a fost transferata anul trecut la Cugir.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri