Kia Romauto, distribuitor oficial al marcii Kia in Romania, lanseaza campania de rechemare in service pentru inlocuirea preventiva a contactorului electric al pedalei de frana la patru modele, Sportage (2007 - 2010), Sorento (2007 - 2011), Soul (2010 - 2011), Carnival (2006 - 2007).

In total vor fi verificate aproximativ 1000 de autovehicule inmatriculate in Romania.

La autoturismele afectate pot aparea disfunctionalitati datorita operarii cu intermitente a contactorului pedalei de frana: nu se aprind sau raman aprinse stopurile de frana.

In functie de dotarile autovehiculelor mai pot aparea urmatoarele simptome: martor ESC aprins, functionarea sistemului Cruise Control defectuoasa, nefunctionarea butonului START, imposibilitatea de a misca schimbatorul de viteze din P la cutiile de viteze automate.

La nivel european nu s-au semnalat accidente datorate defectarii contactorului pedalei de frana.

Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation (KMC), fara a fi implicati financiar clientii. Incepand cu luna iunie, acestia vor fi informati prin scrisori recomandate sa se prezinte la cel mai apropiat service autorizat Kia. Operatia de inlocuire a contactorului dureaza maxim 45 de minute in functie de model.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Setari Cookie-uri