8 Iulie 2013

Autostrazile Romaniei, drumuri “spre niciunde”. Incoerenta politica si economica ne costa milioane de euro. Avem proiecte doar pe hartie



Coridorul IV Pan European inseamna legatura Romaniei cu Europa. Banii au venit inca din 2007 si in 2011 ar fi trebuit sa avem autostrada de la Nadlac la Constanta. In 2011 s-au deschis santierele pe Coridorul IV, subliniaza Jurnalul.ro.

In luna mai a acestui an ar fi trebuit sa circulam de la Nadlac la Sibiu. Tronsonul Sibiu – Pitesti ar fi trebuit deja inclus pe programarea 2014 – 2020. Dar cum nu am finalizat la timp celelalte santiere aflate in lucru, Sibiu – Pitesti pare doar un vis frumos, iar finantarea de la UE greu de atins.

Din pacate, in tara noastra, dincolo de faptul ca se construieste greu, nu exista coerenta politica, ce sa mai vorbim de coerenta economica, de altfel, cea din urma, fiind aproape inexistenta. Spre exemplu, in loc sa gasim solutii pentru Sibiu ¬ Pitesti, tronson care ar inchide Coridorul IV, ne apucam de noi proiecte. Astfel, Dan Sova a anuntat ca va construi Sebes ¬ Turda. Un tronson de 78 de kilometri care, in viziunea ministrului marilor proiecte, ar lega Autostrada Transilvania de Coridorul IV. Dar nici unul dintre cele doua proiecte nu este gata.

Cititi mai multe pe Jurnalul.ro.



Citeste si