Proiectul a fost aprobat in luna mai de oficialii chinezi si presupune restructurarea unui parteneriat existent intre Renault si China Sanjiang Space Group, au declarat surse apropiate discutiilor pentru ziarul China Business News, preluat de AFP.

Potrivit informatiilor aparute anterior in presa, Dongfeng, al doilea mare producator auto din China, ar fi in discutii pentru preluarea unei participatii la celalalt concenr auto francez, PSA Peugeot Citroen.

Parteneriatul Renault - Sanjiang a fost creat in anul 1993 pentru a produce microbuzul Traffic. Productia a fost oprita in 2003, iar Renault si Dongfeng discuta de atunci restructurarea companiei.

Dongfeng a preluat in luna iunie 55% din proiectul Renault - Sanjiang, iar noua companie mixta va avea sediul la Wuhan, in centrul tarii, a afirmat sursa citata.

Noul joint venture ar trebui sa inceapa productia in 2014, fiind vizate in principal SUV-urile, cu o capacitate initiala de 150.000 unitati pe an, potrivit ziarului chinez.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al Dongfeng a declarat ca grupul actioneaza in directia unui joint venture cu Renault.

Reprezentantii Renault in China au refuzat sa comenteze informatiile.

Vanzarile auto din China, cea mai mare piata auto din lume, au crescut anul trecut cu 4,3%, la 19,31 milioane unitati. Cresterea a fost insa limitata de restrictiile impuse in unele orase pentru reducerea congestionarii traficului si din ratiuni de poluare.

Compania de consultanta McKinsey estimeaza intr-un raport prezentat anul trecut ca piata chineza a automobilelor va creste cu 8% pe an pana in 2020, la 22 milioane unitati.

Renault este al doilea mare producator auto din Franta dupa vanzari si detine constructorul roman Dacia.

Peugeot a inaugurat saptamana trecuta cea de-a treia fabrica din China, situata tot la Wuhan si dezvoltata in parteneriat cu Dongfeng.