Cea mai mare piata de desfacere pentru Bentley, continentul American, a inregistrat in continuare performante bune, cu 1.282 de masini livrate clientilor si o crestere de 12 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012.

„Acest succes a fost sustinut de lansarea unor noi modele, Continental GT Speed si Continental GT Speed Convertible bucurandu-se de apreciere in multiple regiuni, in timp ce modelele existente GT W12, V8 si Mulsanne si-au mentinut pozitia pe piata,” a comentat Kevin Rose, Board Member for Sales, Marketing and Aftersales in cadrul Bentley.

In Orientul Mijlociu au fost livrate clientilor 394 de masini, inregistrandu-se o evolutie de 28%. Cresteri semnificative au avut loc si in regiunea pacifica a Asiei, care a inregistrat 222 de masini livrate si o crestere de 53%.

Piata Bentley din Japonia a inregistrat, de asemenea, o evolutie a numarului de masini livrate de 28%, ajungand la 96 de masini vandute. In China au fost livrate clientilor 817 masini, reprezentand o scadere de 23% fata de anul trecut, pe fondul asteptarii noului model Flying Spur pe piata. Insa, modelele Continental GT si Mulsanne au inregistrat o crestere de 24% a vanzarilor, comparativ cu anul anterior.

Una dintre pietele emergente cheie pentru Bentley, Rusia, a publicat cifrele de crestere odata cu extinderea retelei cu un nou showroom in orasul Sankt-Petersburg, regiunea inregistrand o evolutie de 4%, cu 110 de masini livrate clientilor. Aceasta evolutie a fost inregistrata mai departe si pe intreg continental european, cu o crestere de 22% si vanzari de 740 de automobile. Marea Britanie a livrat 698 masini, reprezentand o crestere de 25% fata de prima jumatate a anului 2012.