Vanzarile Mazda din Europa au crescut intre aprilie si iunie 2013 pe fondul unei piete care continua sa scada.
Si in Romania vanzarile Mazda au respectat trendul crescator, dupa primele 7 luni marca japoneza totalizand 323 de unitati comercializate, mai mult cu 26% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si, tototdata, una dintre cele mai mari cresteri pe segmentul de import, scrie Mediafax.

Mazda a inregistrat venituri in crestere la nivel global de 4,77 miliarde de euro, mai mult cu 847 de milioane si 21,6% comparativ cu aceeasi perioada din 2012.

Profitul operational al companiei a crescut cu 20% la 283 de milioane de euro, in timp ce profitul net a fost de 42,64 milioane euro, mai mult cu aproximativ 100 de milioane de euro comparativ cu anul anterior.

Mazda a raportat 301.000 unitati vandute in primul trimestru. Europa a contribuit cu 46.000 de unitati la acest numar, in crestere cu 4,3% de la an la an contrar trendului negativ al regiunii. In America de Nord s-a inregistrat o crestere cu 5,5% la 95.000 de unitati pentru acest trimestru, iar in Japonia vanzarile au ramas constante, la 50.000 de modele.

Unul dintre principalele motive ale succesului vanzarilor si al imbunatatirii profitabilitatii este pozitia favorabila a celor doua modele SKYACTIV – CX-5 si Mazda6. Numarul de modele SKYACTIV vandute de Mazda la nivel mondial a ajuns la 45% in primul trimestru al anului fiscal, de la 27% in aceeasi perioada a anului trecut. Iar evolutia pozitiva ar trebui sa se consolideze odata cu introducerea iminenta a celui de-al treilea model SKYACTIV – noua Mazda3, pe pietele majore incluzand Europa, in a doua jumatate a anului fiscal curent. Se estimeaza ca noua compacta va creste proportia de modele SKYACTIV la 50% pana la finele anului fiscal, in martie 2014.

Compania a pastrat neschimbate estimarile profitului operational si profitului net pentru anul fiscal curent la un miliard de euro, respectiv 583 milioane de euro, ambele reprezentand mai mult decat dublul rezultatelor din anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri