7 August 2013

Presedintele Basescu viziteaza astazi santierul autostrazii Arad-Nadlac



Presedintele Traian Basescu viziteaza astazi santierul tronsonului de autostrada Arad-Nadlac, unde lucrarile au fost oprite.

Conform unui anunt al Administratiei prezidentiale, Traian Basescu va sosi in jurul orei 12.00 la santierul tronsonului de autostrada Arad-Nadlac la Nod Pecica, la kilometrul 12.

CNADNR a reziliat la finele anului trecut contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii, semnat cu asocierea Romstrade - Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor. In noiembrie 2012, gradul de executie al lucrarilor era de 27%.

Proprietarul Romstrade, Nelu Iordache, a fost trimis in judecata in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru acest tronson, fiind acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

CNADNR a reziliat recent si contractul de proiectare si executie a lotului 2, de 16,6 km, dupa falimentul constructorului austriac Alpine Bau, in conditiile in care stadiul lucrarii este de aproximativ 85%.



Citeste si