Inmatricularile de masini noi in Europa au scazut cu 5,2% in primele sapte luni, fata de perioada similara din 2012 , la 7,46 milioane unitati, dar au crescut in iulie, alimentand asteptarile privind stabilizarea vanzarilor in a doua jumatate a anului, potrivit asociatiei industriei auto germane VDA.
Astfel, inmatricularile de masini noi in spatiul european - UE, Elvetia, Norvegia, Islanda si Liechtenstein - au avansat cu 4,8% in iulie, la 1,02 milioane de unitati, noteaza organizatia germana, citata de Reuters, scrie Mediafax.

"Rezultatul pozitiv din iulie (...) este un semn bun pentru stabilizarea pe care o asteptam in a doua jumatate a anului. Recuperarea economica aflata in faza de inceput in Europa de Vest pare sa se reflecte in evolutia cererii pe piata auto", a declarat presedintele VDA, Matthias Wissmann.

Piata auto europeana se va contracta in 2013 pentru al patrulea an, afirma analistii, dar evolutia din trimestrul al doilea sugereaza ca unii producatori auto mari sunt mai aproape de stabilizarea vanzarilor decat se credea.

Vanzarile auto din Europa arata primele semne de revenire, odata cu iesirea din recesiune a zonei euro, a declarat un oficial al companiei americane Ford Motor, care a anuntat joi o crestere de 9% a livrarilor in luna iulie pe 19 piete ale companiei in Europa, la 90.000 de masini, potrivit Bloomberg.

"Ce a fost mai rau a trecut. Este prematur sa afirmam ca ne aflam pe un trend ascendent, dar perspectiva s-a imbunatatit", a declarat Roelant de Waard, director de vanzari la divizia europeana a Ford.

PIB-ul zonei euro a avansat cu 0,3% in trimestrul al doilea, dupa sase trimestre de scaderi, sustinut de cresterea economica din Germania si Franta.

Pe ansamblul anului 2013, vanzarile de masini noi in Europa ar putea scadea la 12,1 milioane de unitati, cu 24% sub recordul de 16 milioane de vehicule atins in 2007, potrivit IHS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri