Cum se apara Silaghi dupa ce si-a retras candidatura pentru functia de ministru

Premierul Victor Ponta a declarat ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, el mentionand ca, pana la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.

Premierul Ponta a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa sustinuta, la sediul USL, alaturi de vicepremierul liberal Daniel Chitoiu.

"PNL se va reuni pana la data mentionata de domnul premier si BPN va nominaliza alta persoana", a spus la randul sau Chitoiu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca sunt mai multe propuneri din PNL pentru functia respectiva, fiind vorba de persoane care au mai indeplinit functii administrative sau parlamentari.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat in iulie pentru functia de ministru al Transporturilor.

In prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordoneaza activitatea institutiei.

Presedintele Traian Basescu anuntase, in 23 iulie, ca va lua in 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit presedintelui, mandatul interimar la Transporturi expira la 25 august.

Nu am cerut si nu am primit bani de la Iordache; sunt intrutotul nevinovat
Deputatul PNL Ovidiu Silaghi declara ca este nevinovat deoarece nu a cerut si nu a primit niciodata foloase necuvenite de la omul de afaceri Nelu Iordache si nu a influentat si nu a intervenit in niciun fel in privinta executarii sau ne-executarii platilor din contractul Arad-Nadlac.

"Nu am influentat si nu am intervenit in niciun fel in impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nadlac detinut de firmele domnului Nelu Iordache. Nu am cerut si nu am primit niciodata foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpusii sai, in niciun scop, si nu am intervenit in executarea sau ne-executarea platilor din acest contract sau oricare altul", afirma Silaghi.

El adauga ca este convins ca in timp se va dovedi ca este "intrutotul nevinovat si ca aceasta a fost o manevra politica a lui Traian Basescu".

De asemenea, Silaghi arata ca referatul DNA privind sesizarea Camerei Deputatilor in vederea avizului necesar urmaririi sale penale pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta "se bazeaza pe o denuntare a unui individ care, in incercarea de a-si salva situatia, arunca vinovatii pe alte persoane".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri