Directorul operational executiv al Renault, Carlos Tavares, se retrage din functie incepand de joi, atributiile sale fiind preluate temporar de directorul general Carlos Ghosn, dupa ce a declarat recent ca ar dori sa preia conducerea General Motors sau Ford.
Tavares se va ocupa de "alte proiecte personale", se spune intr-un comunicat al Renault, grup care detine si Dacia, scrie Mediafax.

"Domnul Carlos Ghosn, presedinte si director general executiv, doreste sa ii multumeasca lui Carlos Tavares pentru contributia de succes la rezultatele companiei pe parcursul carierei sale", se arata in comunicat.

Astfel, Ghosn preia interimar functia de director operational, iar compania va stabili si va anunta in curand "o readaptare a organizarii managementului".

Carlos Tavares, 55 de ani, a declarat recent pentru Bloomberg ca are sanse mici sa devina succesorul lui Ghosn (59 de ani), si ca ar dori sa preia conducerea General Motors (GM) sau Ford.

"Orice persoana cu pasiune pentru industria auto ajunge la un moment dat la concluzia ca are energia si ambitia sa devina numarul unu", a afirmat Tavares.

Tavares ar fi astfel in cursa pentru preluarea conducerii General Motors sau Ford, ai caror directori generali, Dan Ackerson (64 de ani), respectiv Alan Mulally (68 de ani) s-ar putea retrage in curand.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri