10 Septembrie 2013

Romanii pot ajunge mai repede la Marea Egee. S-a deschis frontiera Makaza-Komotini



Romanii au un nou punct de frontiera pentru a trece din Bulgaria in Grecia, Makaza-Komotini, redeschis oficial pe 9 septembrie. Acesta este cel mai scurt drum din Bucuresti la Marea Egee si are sub 500 de km, scrie novinite.com.

Drumul Ruse-Makaza, care leaga Romania de Grecia, face parte din coridorul 9 pan-european care face legatura intre Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucuresti si portul grecesc Alexandroupolis de la Marea Egee.

Acest punct de frontiera nu a fost deschis pana acum pentru ca soseaua de 20 de km din Bulgaria pana la Marea Egee trebuia refacuta.

Pe la Makaza pot trece granita doar autovehicule sub 3,5 tone si autocare, aceasta fiind cererea Greciei, in timp ce Bulgaria a cerut sa fie acceptate si vehicule comerciale sub 5 tone.

In Bulgaria, drumul I-5 (E-85) trece prin Ruse, Byala, Veliko Tarnovo, Dryanovo, Gabrovo, Shipka Pass, Kazanlak, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzhali si Momchilgrad pentru a ajunge in Makaza.

Pana in prezent , Bulgaria și Grecia au in comun patru puncte de trecere a frontierei : Kulata - Promachonas , Ilinden - Exochi , Svilengrad - Ormenion și Zlatograd - Thermes.



Citeste si