Automobilul Lotus Esprit, transformat in 1977 in submarin pentru filmarile de la pelicula "Spionul care ma iubea/ The Spy Who Loved Me", din seria "James Bond", a fost vandut cu 550.000 lire sterline (864.600 dolari) la o licitatie organizata luni seara la Londra, informeaza Reuters.

"Masina-submarin" fabricata in 1977 pentru filmul "The Spy Who Loved Me", in care rolul agentului 007 a fost interpretat de Roger Moore, a fost vanduta la o licitatie organizata de casa RM Auctions. Specialistii se asteptau ca automobilul sa fie vandut pentru un pret cuprins intre intre 650.000 lire sterline (772.500 euro) si 950.000 de lire sterline (1.128.500 euro), scrie Mediafax.

Licitatia a inceput de la 100.000 de lire sterline (157.000 dolari) si s-a desfasurat pe internet.

Acest vehicul amfibie a fost conceput special pentru scenele subacvatice turnate in filmul din 1977, fiind complet functional si in prezent.

Supranumit "Wet Nellie" (Nellie cea uda) pe platoul unde a fost turnat filmul "Spionul care ma iubea", automobilul a fost scos la vanzare de un cuplu din New York. Acest model Lotus Esprit a fost uitat timp de mai bine de 10 ani intr-un depozit si a fost descoperit din intamplare atunci cand cuplul newyorkez a cumparat depozitul la o licitatie de tipul "vanzare pe nevazute", fara sa stie ca o masina James Bond se afla in interior.

Citeste si:
Video: Aceasta este masina lui James Bond in filmul Spectre
Construit pentru Bond ......

Desi producatorii au folosit sase caroserii de Lotus Esprit in timpul filmarilor, doar una singura a fost transformata in acest automobil-submarin, au precizat reprezentantii casei RM Auctions.

Potrivit The Telegraph, recordul de pret pentru un automobil aparut intr-un film din seria "James Bond" a fost stabilit in 2010, la o licitatie organizata tot de casa RM Auctions, atunci cand un model Aston Martin DB5, folosit in filmul "Goldfinger", a fost vandut cu 2,9 milioane de lire sterline (3,4 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Şoferii de camioane aşteaptă zece ore la Nădlac II pentru a intra în ţară
Setari Cookie-uri