18 Septembrie 2013

Autostrada A3 va trece 10 km prin tuneluri intre Azuga si Predeal



A3 va fi prima autostrada din Romania care va trece prin tuneluri, intre Azuga si Predeal. Aceasta solutie este mai scumpa, insa si distanta devine mai scurta iar drumul mult mai spectaculos, a declarat Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, scrie jurnalulph.ro.

"Traseul este prin Poiana Tapului - Azuga, pentru a evita aglomerarea si constructia unor viaducte prin albia raului Prahova. S-a optat pentru solutia constructiei a 10 kilometri de tunel, asa cum am militat de la inceput. Se va face subtraversare pe sub Varful Zamora, prin Piscul Cainelui, Busteni si drumul iese la Predeal. In plus, distanta s-ar scurta substantial si va fi mult mai spectaculos”, a spus Cosma.

Prin modificarea proiectului, autostrada nu va mai trece prin imediata apropiere a statiunilor turistice iar DN1 va fi degrevat de trafic.

Cea mai lunga autostrada din Romania va fi A3 (Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sighisoara – Targu Mures – Cluj-Napoca – Zalau – Oradea – Bors) si va avea 584 de km, in prezent sunt gata doar 107 km.

Romania are patru autostrazi (A1 - A4), iar singura finalizata este A2 (Bucuresti– Fetesti – Cernavoda – Constanta) cu o lungime de 206 km.



Citeste si