Romanii au inmatriculat in primele opt luni 184.200 de unitati, jumatate dintre acestea fiind mai vechi de 10 ani. Circa 36.600 de autoturisme sunt noi si 147.600 sunt rulate, aduse din strainatate, reiese dintr-o analiza Auto.ro.

Cele mai multe masini inmatriculate in Romania, 36% au intre 10 si 15 ani, 20% sunt noi, 18% au o vechime cuprinsa intre 5 si 10 ani, iar 16% sunt mai vechi de 15 ani.

In timp ce piata de autoturisme second-hand a crescut cu 64% in primele 8 luni, cea de masini noi a scazut cu 18%.

“Adoptarea timbrului de mediu a avut un impact direct asupra structurii importurilor de masini second-hand. Ponderea ridicata a autoturismelor vechi este un rezultat al modului in care este conceputa aceasta taxa, dar si a puterii scazute de cumparare a populatiei din Romania”, a declarat Sergiu Gamureac, director executiv Auto.ro.

La masini noi, Dacia, Volkswagen si Skoda sunt pe primele trei locuri, iar la masini rulate cele mai cautate sunt Volkswagen, Opel si Ford.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri