Proiectul noului Cod rutier ar putea intra pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Guvernului, potrivit anuntului facut de ministrul de Interne Radu Stroe, inainte de intalnirea pe care o are la Senat cu parlamentari PSD.

"Daca terminam azi-maine cu succes, miercuri intra in sedinta de Guvern", a declarat Radu Stroe, scrie Mediafax.

Intrebat daca s-a sfatuit cu premierul atunci cand a semnat proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, Radu Stroe a refuzat sa comenteze: "Nu cunosc".

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, in Guvern, ca proiectul Codului Rutier sa fie dezbatut si adoptat cat mai curand, fara a se mai incerca "sa se impace capra cu varza", dupa ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase ca tocmai acest lucru il dorisera unele persoane in procesul de dezbatere publica.

Stroe a aratat, la inceputul sedintei de guvern, ca dezbaterile la Codul Rutier au inceput deja la grupurile parlamentare, iar in zilele urmatoare vor fi discutii cu membrii societatii civile si ai asociatiilor profesionale.

Citeste si:
Noul Cod rutier a fost respins. Amenzile nu se scumpesc
Noul Cod rutier a fost...

In urma cu o saptamana, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat in dezbatere publica, sa tina cont mai ales de numarul prea mare al deceselor in accidente si amenzilor neplatite, ministrul spunand insa ca a "atenuat" din sanctiuni inclusiv dupa emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat ca BPN al PNL a luat decizia politica potrivit careia proiectul ministrului de Interne, in forma noua, sa nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului in urmatoarele doua saptamani, acest timp urmand a fi destinat dezbaterilor.

In aceeasi zi, sanctiunile din noua legislatie rutiera din proiect au fost micsorate substantial fata de proiectul initial.

Citeste si:
MI cere urgentarea intrarii in vigoare a noului Cod rutier
MI cere urgentarea intrarii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De astazi se maresc din nou amenzile, a doua oara anul acesta