Directorul general al companiei, Narcis Neaga, a decis infiintarea unei comisii de disciplina care sa verifice motivele prelungirii termenului si activitatea persoanelor considerate responsabile - Emil Rusoiu, fost Director al Directiei Autostrazi Finantate cu Fonduri Externe, Daniela Epure, Sef Unitate de Implementare in cadrul aceleiasi directii, Radu Andronic, fost Director General - adjunct Proiecte cu finantare externa si Florina Ghizolu, Sef serviciu in cadrul Directiei Technice, arata compania, intr-un comunicat.
Comisia va aplica sanctiunile corespunzatoare, in functie de gradul de vinovatie al fiecaruia din cei verificati, mentioneaza CNADNR.
Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsonul respectiv, stabilit initial pentru 12 septembrie, a fost prelungit de mai multe ori, prima data pentru 8 octombrie si ulterior pentru 15 octombrie, respectiv 29 octombrie.
In luna iulie CNADNR a anuntat ca vrea sa contracteze lucrari de proiectare si constructie a autostrazii Sebes - Turda, proiect cu o lungime totala de 70 de kilometri si o valoare estimata la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fara TVA.
Valoarea estimata a contractului include si procentul de 10% reprezentand cheltuieli diverse si neprevazute, arata atunci CNADNR.
Proiectul este impartit in patru loturi. Acordurile vor fi incheiate prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut.
Lucrarile vor fi finantate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), si de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.
Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, responsabil pentru concesiuni, a preluat in august conducerea CNADNR, in locul lui Mircea Pop, demis din functie.