Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, Carlos Ghosn i-a prezentat presedintelui Traian Basescu planurile de dezvoltare ale companiei pentru anii urmatori, care vizeaza, mentinerea activitatii uzinei Dacia de la Pitesti, cel putin la nivelul actual.

De asemenea, Ghosn l-a informat pe seful statului despre obtinerea, la uzina din Pitesti, a unei productii-record de 343.000 de autovehicule in acest an si i-a adresat multumiri presedintelui Traian Basescu pentru sprijinul constant oferit inclusiv in perioada de criza.

Totodata, Carlos Ghosn a dat asigurari ca planul de afaceri al companiei Renault pentru perioada urmatoare prevede ca dezvoltarea productiei in Tanger (Regatul Maroc) si Togliatti (Federatia Rusa) sa nu afecteze productia in uzina de la Pitesti, dar ca o crestere viitoare a activitatii acestor unitati de productie va depinde, in mare masura, de evolutia competitivitatii si productivitatii acestora, se mai arata in comunicatul de presa.

Citeste si:

La finalul convorbirilor, presedintele i-a inmanat directorului Renault-Nissan, Carlos Ghosn decoratia acordata, Ordinul National „Steaua Romaniei” - in grad de Comandor, in semn de inalta apreciere pentru contributia determinanta in eficientizarea industriei de automobile din tara noastra.

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul decorare a directorului general al Aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, caruia i-a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Comandor.