Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, a declarat ca au fost gasite solutii de finantare pentru reabilitarea DN 17 C si DN 17 D, scrie Mediafax.

"Impreuna cu CNADNR am gasit solutii de finantare pentru reabilitarea a doua drumuri nationale care mai sunt nereabilitate in judet, DN 17 C si DN 17 D. Primul drum national - sectorul de drum de la Viisoara pana in Nasaud, in lungime de 31 de kilometri - va fi reabilitat incepand de anul viitor pe fonduri bugetare, fonduri suportate din bugetul de stat. Restul de tronson, de la Nasaud pana la intersectia cu DN 18, pe o lungime de 55 de kilometri, va fi introdus pe POS Transport, cu o valoare estimata de 30 de milioane de euro si termen de finalizare 31 decembrie 2015", a spus presedintele CJ Bistrita-Nasaud.

Moldovan a adaugat ca pentru reabilitarea DN 17 D, pe o lungime de 103 kilometri, va fi depusa o cerere de finantare pe POS Transport, valoarea estimata fiind 49,5 milioane de euro.

"Cu ajutorul lui Dumnezeu, la finalul lui 2015 vom avea o retea de drumuri nationale reabilitate si modernizate integral. CNADNR va aloca bugetul necesar pentru a efectua studiile de fezabilitate. Pana in 15 decembrie se vor efectua proiecte tehnice, iar angajamentul nostru este sa avem studiile de fezabilitate pana la finalul anului in curs", a spus Emil Radu Moldovan.

Citeste si:

La randul sau, directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport, Marcel Bolos, a precizat ca rezerva estimata pentru modernizari de drumuri nationale este de 389 de milioane de euro.

"La fiecare Program Operational s-au generat cateva economii. Exista disponibila o rezerva estimata la 389 milioane de euro pe care intentionam sa o folosim pentru modernizari de drumuri nationale, la propunerea CNADNR. Sunt angajate din aceasta suma 235 de milioane de euro pentru modernizari pe trei drumuri nationale: DN 56 Craiova - Calafat, DN 66 Rovinari - Petrosani si DN 76 Soimus - Oradea. Restul e suma disponibila la CNADNR", a declarat el.

Drumul national 17 C, care trece prin Muntii Rodnei si Muntii Tibles, prin Pasul Dealul Stefanitei, leaga Bistrita de Viseu de Sus (Maramures), traversand comunele Dumitra, Salva, Cosbuc, Telciu, Romuli si Moisei. DN 17 C se intersecteaza cu DN 17 la Bistrita, cu DN 17 D la Nasaud si Salva si cu DN 18 la Moisei.

Drumul national 17 D leaga localitatile Beclean, Nasaud, Singeorz-Bai si Carlibaba (Suceava). Trece prin Muntii Rodnei si Muntii Suhard prin Pasul Rotunda. Traverseaza comunele Chiuza, Nimigea, Salva, Rebrisoara, Feldru, Ilva Mica, Maieru, Rodna, Sant si se intersecteaza cu DN 17 la Beclean, cu DN 17 C la Salva si Nasaud si cu DN 18 la Carlibaba.