Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 21,4% in primele noua luni, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce inregistrarile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au urcat cu 0,8%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Astfel, in perioada ianuarie - septembrie, au fost inmatriculate 214.339 vehicule rutiere pentru pasageri, din care 207.306 autoturisme, 5.735 mopede si motociclete si 1.298 autobuze si microbuze, scrie Mediafax.

De asemenea, in intevalul mentionat au fost inregistrate 57.606 vehicule pentru marfa.

In trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul similar din anul 2012, inmatricularile de autoturismele au crescut cu 28%, iar cele de mopede si motociclete cu 6,7%. La categoria autobuze si microbuze a fost inregistrata o scadere cu 34,3%.

In aceeasi perioada inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 2,4% la categoria autocamioane si au crescut cu 7,5% la categoria autotractoare.

Fata de trimestrul anterior, in iulie-septembrie 2013, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 28,5%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au urcat cu 6,4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri