Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 21,4% in primele noua luni, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce inregistrarile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au urcat cu 0,8%, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Astfel, in perioada ianuarie - septembrie, au fost inmatriculate 214.339 vehicule rutiere pentru pasageri, din care 207.306 autoturisme, 5.735 mopede si motociclete si 1.298 autobuze si microbuze, scrie Mediafax.

De asemenea, in intevalul mentionat au fost inregistrate 57.606 vehicule pentru marfa.

In trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul similar din anul 2012, inmatricularile de autoturismele au crescut cu 28%, iar cele de mopede si motociclete cu 6,7%. La categoria autobuze si microbuze a fost inregistrata o scadere cu 34,3%.

In aceeasi perioada inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 2,4% la categoria autocamioane si au crescut cu 7,5% la categoria autotractoare.

Citeste si:
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 4,9%
INS: Pensia medie lunara a...

Fata de trimestrul anterior, in iulie-septembrie 2013, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 28,5%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au urcat cu 6,4%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania a fost a doua cea mai dinamica piata auto din UE in 2019