Nicolas Maure va fi de la 1 ianuarie noul director general al Dacia - Renault Romania, inlocuindu-l pe Jérôme Olive, care va deveni director industrial al Renault pentru Regiunea Europa.

Nicolas Maure va prelua, de asemenea, si postul director industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Nascut pe 22 aprilie 1960, Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris (ECP) si titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD).

Intre 1985-1987, Nicolas Maure a fost consultant la Boston Consulting Group (BCG). Cariera sa continua in domeniul auto, in cadrul Valeo (1988-1993) si Faurecia (1993-2000). Isi incepe activitatea la Renault in 2000 ca Director Cumparari piese si accesorii, devenind apoi director Plan Calitate si Director General al Société de Transmissions Automatiques. Intre septembrie 2006 si august 2008, Nicolas Maure este Directorul Uzinei Mecanica Dacia. Dupa perioada petrecuta in Romania, devine Vicepresedinte pentru Mecanica al Renault-Nissan Purchasing Organization si Director Performanta Fabricatie Renault.

Retail jobs

Nascut pe 8 decembrie 1957, Jérôme Olive a obtinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM).

Cariera sa la Renault a inceput in 1982, la uzina de la Sandouville. In cadrul proiectelor R25 si R21, Jérôme Olive a ocupat diferite posturi in domeniul fiabilizarii proceselor de fabricatie si de mentenanta. In 1985 a preluat functia de responsabil investitii si mentenanta la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de Director de productie. In 1996, in calitate de sef al Departamentului de Caroserie, se ocupa de lansarea in fabricatie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai. In 1999, devine Director Adjunct responsabil cu fabricatia, preluand conducerea uzinei Douai la inceputul anului 2004.In ianuarie 2010 este numit Director General Dacia si Renault Romania, iar din februarie 2013 cumuleaza si functia de Director Industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Citeste si:
TAROM are un nou director general
TAROM are un nou director...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri