In primele 10 luni, vanzarile Volkswagen au crescut cu 4,7%, la 7,85 de milioane de vehicule, a anuntat grupul, care detine si brandurile de lux Porsche, Bentley si Lamborghini.

Volkswagen are ca obiectiv sa depaseasca pana in 2018 Toyota si General Motors si sa vanda peste 10 milioane de vehicule pe an, pentru a deveni lider mondial, scrie Mediafax.

"Vedem primele semne ca pietele din Franta si Spania, precum si cea din Italia se stabilizeaza. Livrarile din China continua sa fie incurajatoare", a declarat Christian Klingler, director de vanzari al VW.

Citeste si:

Cresterea vanzarilor in China a ajutat grupul sa compenseze cererea scazuta din Europa, unde livrarile vor atinge in acest an, potrivit estimarilor, cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani.

Vanzarile VW in China au crescut cu 17% in primele 10 luni, la 2,65 de milioane de vehicule. In Europa, livrarile grupului s-au contractat cu 1,8%, la 3,05 milioane de masini si SUV-uri.

Vanzarile VW au fost sustinute de cererea pentru SUV-ul Q3 al Audi si familia de modele A3, ca si de redresarea diviziei spaniole Seat. Livrarile sub brand VW au crescut cu 3,4% la nivel mondial, la 4,88 milioane de vehicule.