Ministrul pentru marile proiecte, Dan Sova, a declarat, vineri, ca in prezent sunt contracte semnate in valoare de 30 de miliarde de lei pentru lucrari in cazul drumurilor, fara sa fie prevazuta finantarea acestora, mentionand ca toate acestea vor fi reanalizate, deoarece nu pot fi alocati bani, relateaza Mediafax.

Sova a afirmat ca unul dintre motivele pentru care amendamentele asupra bugetului de stat pe anul viitor nu pot fi acceptate, chiar daca se face referire la contracte atribuite si semnate, este faptul ca in cazul acestora nu a fost prevazuta sursa de finantare.
"Drumuri nationale, variante ocolitoare, reabilitari, au semnat contracte fara sa aiba alocari bugetare in perioada 2008-2012. Nu le-am realizat, dar va dati seama, dar nici nu o sa finantez sumele. Nu sunt incepute, tocmai, sunt semnate, sunt atribuite si stau fara finantare. Problema este ca ai interdictie legala sa semnezi un contract daca nu ai finantare. Interdictia legala, sa ne intelegem, nu o chestiune penala. E o interdictie care tine de disciplina financiara, dar le-au semnat si acum vine toata lumea si spune ca sa finantam, ca e semnat, dar nu sunt bani pentru ele", a spus Sova.
Ministrul a precizat ca toate aceste proiecte vor trebui reanalizate.
El a fost intrebat daca aceste contracte il impiedica juridic sa desfasoare alte proiecte.
"Nu, nu ma impiedica cu nimic. Am precizat doar pentru colegi ca, atunci cand toti vin in mod justificat pentru fiecare spunand «aici avem contract, vreau sa-l finantam», eu le explic doar ca sunt 30 de miliarde semnate la nivel national, deci fiecare are in judet si in colegiul lui semnate zeci de contracte care nu au acoperire bugetara, din pacate", a explicat Sova.
Ministrul a afirmat ca nu exista posibilitatea ca firmele care au obtinut aceste contracte sa dea statul in judecata, deoarece acestea nu sunt puse in aplicare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri