Rata de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programul Operational Sectorial "Transport", pentru exercitiul financiar 2007-2013, a ajuns la 30,8%, restul banilor putand fi atrasi pana la sfarsitul anului 2015, a anuntat Ministerul Transporturilor.

Institutia precizeaza ca in ultimele trei luni si jumatate a fost atrasa suma de 596,8 milioane euro, dublu fata de nivelul de 295 milioane euro din intervalul 2007 - 2012, scrie Mediafax.

"Daca pastram acest ritm, sunt convinsa ca vom reusi sa atragem banii alocati in acest exercitiu financiar", a declarat intr-un comunicat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Cresterea absorbtiei din acest an se datoreaza masurilor luate la nivelul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport", dar si evolutiei lucrarilor la proiectele din domeniile naval si feroviar, se spune in comunicat.

Programul asigura finantarea unor proiecte strategice pentru Romania in domeniile rutier, feroviar si naval. Dintre cele 11 companii beneficiare, cele mai importante sunt CNADNR si CFR SA.

Guvernul transfera...
Citeste si: Guvernul se leapada de autoritatile de management Mediu-Transport

Bugetul total al programului este de aproximativ 5,3 miliarde euro, din care 4,5 miliarde euro sunt bani europeni, iar diferenta reprezinta fonduri de la bugetul de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cati bani vrea sa atraga Romania de la UE, in 2017