Soferii mananca, se uita dupa telefon, scriu mesaje text sau intreprind alte activitati care ii impiedica sa se uite la strada, conform unui nou studiu realizat in SUA si citat de presa internationala. Per total, 10% din timp este petrecut neacordand atentie asupra a ceea ce se intampla in trafic.

Riscurile distragerii in trafic sunt mai ridicate in cazul soferilor recent licentiati, acestia din urma fiind expusi mult mai mult accidentelor decat cei cu experienta, adulti, din cauza neatentiei. Studiul este realizat de National Institutes of Health si Virginia Tech Transportation Institute din SUA.

„Orice distrage atentia soferilor de la condus poate fi periculos”, spune co-autorul studiului, Bruce Morton. „Studiul arata ca cei mai distrasi sunt tinerii, care nu si-au dezvoltat inca obisnuinta condusului si riscurile asociate acestei activitati”.

Mai mult, tinerii sunt si mai inclinati sa se uite des la telefon, sa trimita mesaje text sau chiar sa intre pe retele sociale in timp ce sofeaza.

Studiul a analizat date video de pe camere instalate in circa 150 de masini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri