Nissan a lansat in Romania cea de-a doua generatie a SUV-ului Qashqai, care va ajunge la clienti in luna martie, si se pregateste pentru a aduce inca trei modele pana la finalul anului.

“Primele unitati Nissan Qashqai vor ajunge la clienti in martie, preturile le vom comunica pana la finalul lunii ianuarie. Vom lansa apoi in luna mai un Juke restilizat, urmat de noul X-Trail in luna iulie si de un model nou hatchback de segment C in septembrie”, a declarat Raluca Balan, brand manager Nissan.

Anul trecut, Nissan Qashqai a fost cel mai vandut model al marcii japoneze in Romania cu 40% din livrari, urmat de Juke cu 30% si Navara cu 30%. Anul trecut, Nissan a avut o cota de piata de 2,3% in Romania. Vanzarile marcii au depasit 1.200 de unitati.

Modelele Nissan pentru Europa sunt fabricate in Anglia (Juke, Qashqai, Note) si in Japonia (X-Trail).

Nissan are in Romania o retea de 21 de dealeri care vand modelele marcii si de 24 care le repara.

Nissan Qashqai, in cifre

Noul Qashqai este cu 49 mm mai lung decat actualul model, iar inaltimea si latimea au fost redimensionate. Portbagajul este acum mai mare cu 20 de litri, avand o capacitate de 430 de litri.

Gama de motorizari este formata din patru propulsoare, 1,2 litri turbo pe benzina de 115 CP, 1,6 litri benzina 150 CP, 1,5 litri diesel 110 CP si 1,6 litri diesel 130 CP. Noul Qashqai primeste si cutia automata Xtronic, in combinatie cu motorizarea 1.6 dCi. Aceasta cutie de viteze are la baza principiul transmisiei constant variabile, insa a fost proiectata pentru a asigura o experienta de condus mai fluida si mai naturala.

Pentru noua generatie, Tehnologia Safety Shield include si sistemele Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support, Traffic Sign Recognition, alaturi de Intelligent Park Assist (Asistenta Inteligenta la Parcare).

Qashqai va fi primul model comercializat bazat pe noua platforma CMF (Common Module Family) produsa de Alianta Renault-Nissan. Pentru Europa, modelul va fi construit in Sunderland, Marea Britanie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri