Vanzarile auto din Rusia au scazut anul trecut si ar putea inregistra un nou an slab, intrucat incetinirea puternica a economiei descurajeaza cumparatorii, scrie Mediafax.

Subventiile vor fi acordate pentru activitati de cercetare si dezvoltare, pentru a ajuta la pastrarea locurilor de munca si pentru compensarea costurilor rezultate din impunerea unor standarde mai ridicate privind emisiile poluante, potrivit unui comunicat postat pe site-ul guvernului.

Avtovaz, cel mai mare producator auto din Rusia si proprietarul marcii Lada, urmeaza sa intre in acest an sub controlul aliantei Renault-Nissan, in timp ce alti constructori auto straini, precum Ford si General Motors, au investit, de asemenea, semnificativ in Rusia.

Rusia a introdus anul trecut o taxa de reciclare pentru masinile importate, starnind nemultumirea Uniunii Europene, SUA si a Japoniei.

Citeste si:

Guvernul de la Moscova a anuntat anul trecut ca va aplica aceeasi taxa tuturor masinilor - indiferent de tara in care au fost fabricate - iar unii analisti afirma ca actualul program de subventii reprezinta o modalitate de a compensa costurile companiilor autohtone.

Rusia vrea sa sprijine cresterea productiei de autoturisme la 3,1 milioane de unitati pe an, iar cea de vehicule comerciale usoare la 280.000 de unitati, a anuntat guvernul.

Asociatia Companiilor Europene din Rusia estimeaza ca vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare ar putea inregistra in acest an o scadere de 1,6%, la 2,73 milioane. Piata a scazut anul trecut cu 5%, la 2,77 milioane de unitati, potrivit datelor organizatiei.