TRW Automotive Holdings are in plan sa deschida anul acesta o noua fabrica in Romania, la Roman, mizand pe o cerere in crestere pentru airbag-uri in urmatorii cinci ani, scrie autonews.com.

Americanii vor angaja 400 de persoane la Roman anul acesta si inca 600 pana in 2017.

“Din 2018, ne asteptam la comenzi in crestere cu peste 12 milioane de airbag-uri. Noua unitate de productie va sustine cererea venita din Europa”, a declarat Frank Mueller, vicepresedinte si director general al diviziei de sisteme de securitate.

Romania devine din ce in ce mai importanta pentru furnizorii si constructorii de masini. TRW a deschis prima fabrica in Romania in 2004, la Timisoara, unde produce volane imbracate in piele. O unitate de productie similara a deschis si la Baia Mare in ianuarie 2012, iar in mai a anuntat ca vrea sa majoreze de cinci ori productia.

Producatorul american mai are unitati de productie la Oravita, Lupeni si Marghita.

Luna aceasta, americanii de la Lear Corp vor deschide a patra fabrica in Romania, la Iasi, unde vor produce scaune auto. Compania va angaja 1.500 de persoane. Lear Corp este prezenta si la Pitesti si Campulung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri