Drumuri inchise de viscol: circulatia pe Lehliu-Fetesti si DN24D inchisa. Restrictii pe alte drumuri

Circulatia este in continuare intrerupta, miercuri dimineata, pe tronsonul Lehliu - Fetesti al autostrazii A2 si pe DN 24D Balabanesti-Tulcesti, in judetul Galati, informeaza Centrul Infotrafic din Politia Romana.

De asemenea, pe mai multe drumuri nationale este restrictionat traficul greu. Astfel, pe DN 22 Ramnicu Sarat (Buzau) - Braila, DN 3B Calarasi - Fetesti (Ialomita) si DN 5B Giurgiu - Ghimpati este oprita circulatia masinilor de peste 7,5 tone, iar pe DN 22 Mihai Viteazul - Ovidiu (Constanta) si pe DN 2C Pogoanele - Costesti (Buzau) sunt restrictii de trafic pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, relateaza Mediafax.
Pe DN7C (Transfagarasan), intre kilometrii 57 si 104, in zona localitatii argesene Arefu, a fost impusa o restrictie de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.
Bucurestiul si 14 judete, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita, sunt miercuri, pana la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.
Potrivit avertizarii, viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60 - 70 de kilometri pe ora. In judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, vantul va avea la rafala peste 70 - 80 de kilometri pe ora. Zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.
De asemenea, judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.
In Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-55 kilometri pe ora, temporar viscolind si troienind zapada.
Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.
Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.
De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.

Sursa foto: Agerpres foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri