NIS Petrol: Vor fi modificari ale structurii pietei de carburanti in Romania

Directorul general adjunct al companiei Nis Petrol, Ileana Sorina Baltatu, a declarat ca in Romania mai este loc pe piata pentru alti distribuitori de carburanti, iar structura pietei se va modifica.

"Vor fi modificari ale structurii pietei. Sa nu uitam ca Shell a iesit de pe piata acum cativa ani. Astfel de miscari nu sunt excluse. (...) Va fi o reasezare a companiilor deja prezente, exista loc pentru alti jucatori cu servicii si produse premium. (...) Loc pe piata nu mai este decat atunci cand nimeni nu mai investeste", a afirmat Baltatu, la ZF Power Summit, scrie Mediafax.

NIS Petrol este filiala din Romania a companiei sarbe NIS, controlata de grupul rus Gazprom. Principalii distribuitori de pe piata locala sunt OMV/OMV Petrom (din grupul austriac OMV), Rompetrol (Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria) si ENI (Italia).

"Romania este foarte importanta pentru ca avem rafinaria de a Pancevo (Serbia - n.r.), vrem sa fim un jucator mare pe aceasta piata. Gradul de motorizare este inca mic in Romania", a mai spus ea.

NIS Petrol vrea ca pana la finele acestui an sa isi dubleze numarul de benzinarii in Romania, iar dupa 2015 mizeaza pe o cota de piata de 10%.

Citeste si:
Un combustibil realizat din CO2 din aer ajunge pe piață anul acesta
Un combustibil realizat din...

"Ne mentinem obiectivul de a avea o cota de piata de 10%, dupa 2015. Dezvoltarea noastra este corelata cu modernizarea rafinariei Pancevo si cu dezvoltarea in alte tari", a afirmat Baltatu.

Ea a adaugat ca in luna martie compania va deschide trei noi benzinarii in Romania.

In octombrie 2013 reprezentantii NIS Petrol au anuntat ca pana la sfarsitul anului 2015 compania vrea sa aiba 20-25 de benzinarii in Bucuresti si imprejurimi, dintr-un total de 120 de unitati pe care vrea sa le construiasca pe piata locala.

Citeste si:
România are a doua cea mai ieftină benzină din UE
România are a doua cea mai...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri