Producatorul german de automobile Daimler AG planuieste sa isi eficientizeze activitatile de vanzare si post- vanzare pe piata din Romania prin fuziunea celor doua entitati de distributie locale, Mercedes-Benz Romania S.R.L. si EvoBus Romania S.R.L.

Dupa finalizarea procedurilor legale, activitatile EvoBus vor fi transferate catre Mercedes-Benz Romania, acestea incluzand vanzarea de autobuze si autocare noi si second hand si operatiunile de retail. Toti angajatii actuali ai EvoBus Romania vor continua sa isi desfasoare activitatea in cadrul Mercedes-Benz Romania. In consecinta, EvoBus Romania va inceta sa existe ca entitate juridica distincta.

Dupa fuziune, activitatile se vor desfasura intr-o structura combinata, sub aceeasi conducere. Sediul EvoBus din Bucuresti, din strada Odaii, va fi mentinut, iar echipele de vanzari si de service vor ramane in aceeasi locatie.

„Fuziunea urmareste optimizarea structurii companiei noastre in Romania, prin eficientizarea potentialului si gruparea resurselor in cel mai bun mod. De asemenea, vom putea imbunatati in continuare calitatea serviciilor in beneficiul clientilor nostri, in special prin continuarea extinderii retelei de service-uri autorizate din afara Bucurestiului, pentru autobuzele Mercedes-Benz si Setra”, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz Romania.

EvoBus Romania a fost fondata in 2006 in urma unei licitatii importante organizata de catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti, detinuta de Guvern, pentru achizitia de autobuze si servicii post-vanzare.

Citeste si:
Din culisele fuziunii Fiat-Chrysler - PSA: francezii dau 5 MLD. euro
Detalii din culisele fuziunii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Concedieri masive facute de catre un gigant din industria auto