PROTEST LA MIOVENI: 11.000 de persoane, intre care si angajati ai Automobile Dacia, vor construirea unei autostrazi

Aproximativ 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar si familii ale acestora, au protestat, miercuri, pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, cerand construirea autostrazii Pitesti - Sibiu, sustinerea invatamantului profesional si modificarea Codului Muncii.

Aproximativ 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar si familii ale acestora, precum si sindicalisti veniti de la Craiova, Constanta si Bucuresti, s-au adunat, miercuri, pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, pentru a participa la un protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia. Mitingul a inceput in jurul orei 13.00 cu intonarea imnului Romaniei.

Protestatarii au avut pancarte pe care scria: "Clasa politica iresponsabila", "Jos Guvernul", "Jos Basescu" si au scandat lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Potrivit liderului Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, principalele cereri ale protestatarilor sunt legate de construirea autostrazii Pitesti - Sibiu si de sprijinirea invatamantului profesional.

"Daca ar fi avut un gram de patriotism cei din Guvern, nu am fi fost aici sa spunem «Jos Guvernul!». Unde este patriotismul celor care ne conduc? Daca astazi eram auziti, nu eram in aceasta piata sa spunem «Jos Basescu!» De ce jos Basescu? Pentru ca pe vremea lui a fost modificat Codul Muncii in interesul altora, nu al cetatenilor Romaniei", a spus liderul sindicatului de la Dacia, Nicolae Pavelescu.

Citeste si:
Spitalul din Mioveni nu atrage medici la ATI nici cu 30.000 de lei...
Spitalul din Mioveni nu...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Viceliderul acestui sindicat, Ion Iordache, a mentionat ca participantii la miting nu au nicio legatura cu politica. "Ne aflam azi intr-un moment in care investitorii au inceput sa-si piarda interesul. (…) Dorim sa fim ascultati, dorim un program national pentru invatamantul profesional, dorim infrastructura, sprijin financiar pentru intreprinderile care se dezvolta, guvernantii sa vina printre noi sa ne afle pasurile", a spus Ion Iordache.

Acesta, dar si alti lideri de sindicat care s-au adresat manifestantilor au acuzat faptul ca, in baza Codului Muncii, angajatorii le fac muncitorilor contracte pe durata determinata, aceasta fiind una dintre marile nemultumiri ale angajatilor.

Protestul, care a durat peste o ora, s-a incheiat cu hora unirii.

Aproximativ 200 de jandarmi au asigurat masurile de ordine la acest miting, potrivit unei informari a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arges.

Citeste si:
Ce mașini noi ieftine poți cumpăra anul acesta
Ce mașini noi ieftine poți...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri