Nivelul de poluare al aerului din Paris l-a depasit vineri pe cel din Beijing si din alte orase ale lumii cu notorietate la acest capitol, scrie theguardian.com.

Francezii spun ca a fost o intamplare si ca in mod normal aerul este mai bun decat in orasele industriale de pe glob. Parisul are o problema de poluare a aerului, pe o scara europeana sta destul de rau.

Autoritatile au infiintat traficul alternativ de luni dimineata, 17 martie, la Paris si in suburbii, o masura rara, care nu a fost aplicata din 1997.

Pentru ca 17 este impar, doar autoturismele cu numar impar pot circula. Interdictia este valabila si pentru motociclete, scutere. Sunt scutite vehiculele electrice, hibride sau care transporta trei persoane, precum si taxiurile, firmele de mutari, scolile de soferi. Pentru a invata parizienii sa lase masinile acasa, in intervalul orar transportul public va fi gratuit.

Amenda pentru soferii care nu respecta decizia este de 22 de euro, regula de circulatie se aplica in 22 de municipalitati invecinate.

Aproximativ 700 de politisti au fost mobilizati in saizeci de puncte de control pentru a verifica punerea in aplicare a acestei masuri.

Sursa foto: Bd. Champs-Elysees/Shutterstock.com

Sursa foto: www.shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri