Nivelul de poluare al aerului din Paris l-a depasit vineri pe cel din Beijing si din alte orase ale lumii cu notorietate la acest capitol, scrie theguardian.com.

Francezii spun ca a fost o intamplare si ca in mod normal aerul este mai bun decat in orasele industriale de pe glob. Parisul are o problema de poluare a aerului, pe o scara europeana sta destul de rau.

Autoritatile au infiintat traficul alternativ de luni dimineata, 17 martie, la Paris si in suburbii, o masura rara, care nu a fost aplicata din 1997.

Pentru ca 17 este impar, doar autoturismele cu numar impar pot circula. Interdictia este valabila si pentru motociclete, scutere. Sunt scutite vehiculele electrice, hibride sau care transporta trei persoane, precum si taxiurile, firmele de mutari, scolile de soferi. Pentru a invata parizienii sa lase masinile acasa, in intervalul orar transportul public va fi gratuit.

Amenda pentru soferii care nu respecta decizia este de 22 de euro, regula de circulatie se aplica in 22 de municipalitati invecinate.

Citeste si:
Atentie, soferi! Traficul este restrictionat in centrul Capitalei
Trafic rutier restrictionat...

Aproximativ 700 de politisti au fost mobilizati in saizeci de puncte de control pentru a verifica punerea in aplicare a acestei masuri.

Sursa foto: Bd. Champs-Elysees/Shutterstock.com

Sursa foto: www.shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Prima retea independenta de masurare a nivelului poluarii din aer